ממולקולה ועד מערכת אקולוגית
קול קורא למשרות אקדמיות

ברוכים הבאים להמכון למדעי החיים ע"ש אלכסנדר סילברמן

ברוכים הבאים למכון למדעי החיים

המחקר הביולוגי חיוני לקידום תחומי חיים רבים – רפואה, חקלאות, איכות הסביבה, תעשיה, חינוך, מדיניות ציבורית ועוד, ותורם לרווחת החברה האנושית.
אנו במכון למדעי החיים שותפים למאמץ זה (קראו על קבוצות המחקר שלנו), וניצבים בחזית המחקר בישראל ובעולם (ראו הוקרה ופרסים וכן חידושים במחקר).
עבודתנו המדעית משלבת מחקר בסיסי עם אספקטים יישומיים. מחקרינו עוסקים במגוון תהליכים ומנגנונים, תוך אינטגרציה וקישור בין רמות הארגון השונות בעולם החי והצומח (ראו את נושאי המחקר שאנו מציעים לכם).
קרבתנו הרבה לחוקרים מובילים בתחומים כימיה, פיזיקה, מדעי כדור הארץ, מתימטיקה ומדעי המחשב מאפשרת לנו ליצור שיתופי פעולה אינטרדיסציפלינריים ייחודיים וחדשניים, ולהציע לכם מגוון תכניות לימודים .
אנו נחשוף אתכם לאתגר האינטלקטואלי וליצירתיות העצומה בתחום מדעי החיים, נקנה לכם חשיבה ביקורתית ויצירתית, ונכשיר אתכם למגוון אפשרויות התעסוקה בתחום במאה ה-21 .

חדשות מחקר

תמונת מודל
האם תא עצב יכול לבצע מספר חישובים בו-זמנית?

תאי העצב במוחם של בעלי חיים רבים נראים לרוב כעצים מסועפים בעלי שני קצוות פונקציונליים (איור a).

מודל
פרופ' אלון זסלבר - כמה תאי עצב צריך כדי לחשב נגזרת של פונקציה?

מחקר חדש במעבדתו של פרופ' אלון זסלבר מן המחלקה לגנטיקה במכון למדעי החיים מראה שגם תא עצב יחיד במוחה של תולעת קטנה (1 מילימטר), העונה לשם

מודל
פרופ' ערן משורר - כיצד משפיע פרוק mRNA על תהליכי התמיינותם של תאי גזע עובריים?
תמונת אילוסטרציה
פרופ' חרמונה שורק - מה ניתן ללמוד מפענוח תלת מימדי של תאי עצב במוח על תגובות המוח המתפתח לפגיעה חברתית?

תא העצב (נוירון) כולל שלוחות מסועפות, שמבניהן קובעים במידה רבה את תכונותיו החשמליות, ומכאן את תפקודו, את תפקוד רשת הנוירונים אליה הוא משתייך ואת הת

תלמידות המחקר נעמי ואן-ווייק וקרן זוהר
פרופ' מיכל ליניאל - ויסות מרחב ועיתוי של miRNAs

בכל תא חי פועלים מנגנוני בקרה שונים, השומרים על איזון (הומאוסטזיס) תאי. כאשר התא אינו מסוגל להתמודד נכון עם עקות מסוגים שונים, עלולה להיווצר מחלה.

נחש צפע ארצישראלי
יהוא מורן ודרור הבלנה - הרעלנים בארס של נחש הצפע הארצישראלי חלשים מאלה של צפע דומה בהודו ומותאמים לטרף הייחודי שלו.
מדי שנה מוכשים עשרות אנשים בישראל על ידי נחשים ארסיים. בפועל, אחראי נחש הצפע הארצישראלי כמעט לכל מקרי ההכשה הקשים, אשר חלקם מסתיים במוות.

אירועים

The Israeli RNA Meeting 2023 in memory of Prof. Yossi Sperling

ברכות

גברת תהילה אטלן
ברכות על זכייתה ב- פרס מוחריק לתלמידי גנטיקה מצטיינים, 2023
גברת ג'וליאנה וגאס
ברכות על זכייתה ב- פרס מוחריק לתלמידי גנטיקה מצטיינים, 2023
ד"ר אורן רם
ברכות על זכייתו ב- ERC consolidator grant, 2023
פרופ' אהרון אורן
ברכות על זכייתו ב- ציון מדען מצוטט ביותר בשנת 2023 ע"י Clarivate
גברת תהילה אטלן
ברכות על זכייתה ב- פרס מאמר מצטיין - SMART 2023
מר מוחמד גושה
ברכות על זכייתו ב- פרס מאמר מצטיין - SMART 2023

לא נוצר עדיין תוכן לדף הראשי.