ד"ר אורן קולודני מסביר מדוע שרד האדם המודרני, ואילו האדם הניאנדרטלי נכחד

חוקרים מהאוניברסיטאות העברית, ברקלי וסטנפורד פיתחו מודלים לתיאור הדינמיקה בין ניאנדרטלים לאדם המודרני, בהשפעת הדבקה הדדית במחלות בעת המפגש ביניהם. מודלים אלה מסבירים מדוע נכחד האדם הניאנדרטלי, והאדם המודרני שרד.
"תוצאות המחקר מתארות למעשה תהליכים דומים, שחלקם אף התרחשו בהיסטוריה המתועדת, בהם קבוצות אדם היו מנותקות אחת מהשניה לאורך זמן, עברו אבולוציה עם מחלות שונות, ונפגשו בשנית לאחר אלפי שנים", מציין ד"ר קולודני. "למשל, במהלך אלף השנים האחרונות בכל פעם שהגיע האדם הלבן מאירופה ליבשות ואיים חדשים – אמריקה, אוסטרליה, ניו זילנד, או האיים הקנריים – חוו התושבים המקומיים עומס מחלות רב, שצמצם את האוכלוסיות ותרם באופן משמעותי להשתלטות האדם הלבן. במקרים אלו, אי-השיוויון בעומס המחלות היה לטובת האירופים", מוסיף ד"ר גרינבאום.

קיראו עוד באתר האוניברסיטה

קיראו עוד ב-ynet