סטודנטים מספרים

סטודנטים מספרים

שרון פלדמן, המחלקה לכימיה ביולוגית
שמי שרון ואני דוקטורנטית במעבדה של ד"ר אורן רם, אני חוקרת את הגורמים המשפיעים על התמיינות מוקדמת של תאי גזע כאשר הם יוצאים ממצב פלוריפוטנטי. השערתנו היא שאחד הגורמים המעורבים בקביעת מסלול ההתמיינות של תאי הגזע הוא השלב שבו התא נמצא מבחינת מחזור התא. במחקר שלי אני מתמקדת בשני שלבי המעבר של מחזור התא ובודקת כיצד גנים המתבטאים באופן שונה בשני שלבים אלה משפיעים על ההתמיינות. 
אני נהנית ממחקר כיוון שזה נותן ביטוי לסקרנות ומאפשר חופש לשאול שאלות מעניינות ולחפש אחר תשובות אפשריות עבורן. במעבדה אנחנו משתמשים במגוון שיטות מולקולריות וביוכימיות מתקדמות בחיפוש זה. 
אחד היתרונות בלמידה באוניברסיטה העברית הוא האנשים. ישנה חשיפה לאנשים מתחומי עניין שונים המעשירים זה את זה והאווירה במכון למדעי החיים תומכת בשיתופי פעולה ומתן עזרה הדדית בכל נושא. דוגמה לכך היא מפגש חברותא לדוקטורנטים המאפשר סביבה חברית לשאול שאלות שעולות במהלך המחקר ולהתייעץ. 
שלא לדבר על סמינר פיצה, שובכן, נותן פיצה. (גם טבעונית smiley
לסיכום, אם מחקר מעניין אתכם ואתם אוהבים פיצה, בואו להתרשם. 
עידן טלמון, המחלקה לאקולוגיה, אבולוציה והתנהגות
שמי עידן טלמון ואני חוקר התנהגות נדידה בעגור האפור במעבדה לאקולוגיה של תנועה של פרופ' רן נתן. המחקר מתמקד ביחסים בין פרטים בתוך המשפחה, ממשק חקלאי ודגמי תנועה באתרי החריפה. הכלים בהם אשתמש הם זיהוי אינדיווידואלי של פרטים ע"י מאפייני קול, שימוש בנתוני תנועה שמתקבלים ממשדרי GPS שהוצמדו לעגורים וכלים של חישה מרחוק. על אף שנושא הנדידה נחקר כבר עשרות שנים, השימוש בכלים המתקדמים שמשתמשים בהם במעבדת אקולוגיה של תנועה מאפשר לענות על שאלות חדשות ומגוונות.
אני מרגיש שהרמה הלימודית, ההכשרה התעסוקתית והניסיון המעשי, שאני רוחש במהלך הלימודים באוניברסיטה העברית יהוו יתרון עצום בהמשך דרכי המחקרית או היציאה לשוק העבודה.